OPETUSLAPSEUDEN POLUT

TIMOTEUS - Kasvamassa osana suurta missiota.

poluilla kohden syvempää tietoa ja kokemusta elävästä jumalasta

Polut osana seurakunnan elämää

Kristitty on kutsuttu kasvamaan kohden täyttä aikuisuutta Kristuksen yhteydessä. Se merkitsee lujaa ja vakaata kristittyä, jonka elämä on juurtunut syvälle kristityn identiteettiin. Kypsä kristitty kykenee arvioimaan elämää laajasti raamatulllisesta näkökulmasta, sekä soveltamaan tietoa elämäänsä rakentavalla tavalla.

Seurakuntamme on ryhtynyt rakentamaan opetuslapseuden polkuja seurakuntaelämän keskelle. Polut osat ovat aina joitakin kokonaisuuksia, jotka läpikäydään jaksoissa. Polkujen teemat kulkevat Timoteus nimen alla. Keväällä 2020 käynnistämme ensimmäisen osan polusta tammikuun lopusta – toukokuun loppuun Timoteusiltojen puitteissa. Ensimmäinen kokonaisuus on raamattu. Sitoutumalla timoteusiltoihin kristitty saa hyvän kokonaiskuvan raamatusta – ymmärrä kokonaisuus, niin voit ymmärtää sen pienten yksityiskohtien merkityksen.

Opetuslapseuden muut polut ovat hahmotelmissamme. Evankeliumi – mitä se on? Kokonaisvaltainen hengellinen elämä. Johtajuus…

missio ja arvomme 2020

Polku tukee missiotamme ja arvojamme

Raamattu-uskollisuus. Raamattu on uskomme ylin ohje. Pyrimme opetuksessa ja elämässä elämään todeksi raamatun inhimillisen ja yliluonnollisen puolen. Raamattu on Jumalan inspiroitua sanaa, joissa jokaisella kirjoittajalla on ollut oma luonteensa mukainen sävy. Keskiviikon timoteusillassa 2020 kevät tulemme haastamaan jokaista aktiiviseen otteeseen löytöretkelle raamattuun, sekä sen esiintuomiseen omassa ympäristössä.

Lähetyskäsky. Pyrimme tekemään raamatun sanoman tunnetuksi ympäristössä. Opetamme ja haastamme ihmisiä evankeliumin mukaiseen elämään. Ehkäpä suurin pointti tässä on se että me teemme tuon haasteen yhdessä ja yhtäaikaa. Seurakuntamme keskeinen arvo, jota pyrimme ilmentämään ja elämään todeksi seurakunnan elämässä onkin keskinäinen yhteys. Voimme iloita onnistumisista ja nostaa toisiamme kompuroidessamme. Are you perfect? No you are not, but on the way!

Astuminen polulle - Timoteus

1. Vaiheessa sinulla tulee olla halu sitoutua kristilliseen kasvuun. Se vaatii määrätietoisia toimia asettaa jotakin ensisijaiseksi valinnoiksi viikkorytmissäsi.

Yhteyden löytyminen

2. Huomaat että me tarvitsemme toisiamme löytöretkellä Kristuksen sanomattomiin rikkauksiin. Sitoutuminen tuo mukanaan yhteyden.

Vahvistuminen

3. Vahvistut kristityn identiteetiltäsi. Saat korvaamatonta vertaistukea ja olet nostamassa toisia eteenpäin yhteisissä pyrkimyksissä.

Kypsyminen

4. Hallitset kokonaisuuden. Ponnistelu on tuottanut tulosta. Olet saanut tietoa, taitoa ja kokemusta soveltaaksesi kristillisiä totuuksia elämässäsi.

Valinnat

5. Matkamme on aina kesken. Polut seuraavat toisiaan ja vievät kohden yhteistä päämäärää. Ymmärrät kurinalaisuuden merkitystä tällä matkalla. Astut eteenpäin.

F.A.Q.

Saattaa ehkäpä kiinnostaa – seurakunnastamme yleisesti…

Uskommeko Hengen armolahjoihin?

Kyllä, uskomme koko Jumalan ilmoitukseen myös tällä saralla. Pyrimme löytämään, käyttämään ja ylläpitämään armolahjoihin perustuvaa kulttuuria seurakunnan elämässä. Taivaallinen Isä on hyvä antaja, lahjat ovat suuri ilo ja apu uskovien elämässä, jotka toimivat myös todistuksena Jeesuksen evankeliumin totuudesta.

Mistä seurakunta saa rahaa?

Vapaaseurakunta toimii lähes täysin n. 95% yksityisten lahjoitusten varassa. Seurakuntaa siis kannattelevat pitkälti sen omat jäsenet, uskollisuus tässäkin asiassa on hedelmällistä ja mahdollistaa seurakunnan vaikuttavan työn sen laajuudessaan. Kouvolan kaupunki tukee hieman lapsi- ja nuorisotyötä leiri- ja toiminta-avustuksin. Kiitos!

Voinko tulla, vaikken ole seurakunnan jäsen?

Seurakunnan elämään voi kaikki ihmiset tulla mukaan. Saat aivan vapaasti osallistua Jumalanpalveluksiin, ryhmien tapaamisiin ja lähes kaikkeen seurakunnan toimintaan. Päävastuu tehtävät kuitenkin hoituvat seurakuntalaisten toimesta, myös äänioikeus on vain seurakunnan jäsenillä. Olet sydämellisesti tervetullut seurakuntamme toimintaan mukaan.

Onko vapaaseurakunta ainut ja oikea?

Jos meren voisi täyttää hiekanjyvillä, niin silloin se saattaisi olla mahdollista. Mutta Jumala on suurempi kuin meidän käsityskykymme. Kuulumme vapaakirkolliseen perheeseen, jossa on omat luonteen lujuutensa ja heikkoutensa. Meidän ehkäpä luonteenpiirteeseen kuuluu avarasydämisyys, joka ilmenee allianssi henkenä. Toinen tärkeä piirre on ajattelullinen vapaus teologisissa kysymyksissä. Meillä saa kysyä ja kyseenalaistaa, olemme matkalla kohden syvempää ymmärrystä totuudesta.

Miten pääsee mukaan?

Tuleppa kokoukseen ja nappaa vaikka pastoria hihasta. Katsotaan mikä voisi olla sinun paikkasi seurakunnan elämässä.

Kristillinen seurakuntako?

Ehdottomasti. Jaamme mm. yhteisen uskontunnustuksen kristillisten seurakuntien kanssa. Teemme myös paikallisesti laajaa yhteistyötä seurakuntien ja kristillisten järjestöjen kanssa.

Soita, laita mailia, tule käymään!