SEURAKUNTA ~ JUMALALTA IHMISILLE, IHMISELTÄ IHMISELLE.

Osallistu suureen seikkailuun

keitä me olemme

Työntekijätiimi ja johtajuus

Seurakunta on verkosto ihmisiä. Sen ylin johtajuus kuuluu vanhimmistolle. Vanhimmisto on Kouvolan Vapaaseurakunnassa 5 henkilöä + palkattu henkilöstö. Seurakunta ei siis ole yhden ihmisen yritys vaan joukko ihmisiä, jotka ovat asettuneet saman unelman taakse. Seurakunnassamme toimii laaja joukko vapaaehtoisia, jotka mahdollistavat koko toiminnan. Seurakuntalaiset ovat yhdessä rakentamassa Jumalan Valtakuntaa

Me haluamme nähdä ja kokea kuinka evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta löytää, kasvattaa ja lähettää ihmisiä palvelemaan tätä maailmaa.

Alla voit tutustua vanhimmiston jäseniin. Reijan ja Sannan tiedot löydät lapsi- ja nuorisotyön puolelta.Tervetuloa mukaan seurakuntaamme. 

Kim Auvinen

Kim Auvinen

Pastori

Kim on aloittanut seurakunnassamme syksyllä 2019. Hänellä on vaimo ja kaksi lasta. Raamatun opettaminen ja siitä nousevat kokonaisuudet kiehtovat. Haluan olla vahvistamassa opetuslapseuden polkuja seurakunnan elämässä. Kaikkein tärkeintä kristillisessä elämässä on oppia rakastamaan lähimmäistä joka edessä on.

Soita 0442148168

SEURAKUNTAA JOHTAA VANHIMMISTO

1.Timoteuskirje 2 luku – Vanhimmisto on seurakunnan keskeltä, seurakunnan valitsema joukko ihmisiä. Vanhimmiston tehtävänä on huolehtia seurakunnan hengellisestä tilasta ja suunnasta. He myös ohjaavat yhdessä seurakunnan toimintaa eteenpäin. He kaitsevat, siis valvovat ja huolehtivat yhdessä seurakunnan elämästä. Laajempi esitys löytyy linkin takaa! 

https://www.teologinenopisto.fi/uutiset/johtajuus-1-9-vanhimmisto-ja-vanhim/

Olli Aarnio

Olli Aarnio

SRK:n puheenjohtaja

Olli toimii seurakunnan johtajana. Hän myös on vanhimmiston puheenjohtaja. Ollia voit tavoitella puhelimitse.

+358405713636

Marko Sillanpää

Marko Sillanpää

SRK:n sihteeri

Marko työskentelee seurakuntamme vanhimmistossa. Markolle voi laittaa sähköpostia. 

sillanpaa.marko@gmail.com

 

Henry Helmi

Henry Helmi

Vanhimmiston jäsen

Henry on seurakuntamme kulmakiviä. Henryn voit tavata hyvin seurakunnan tilaisuuksissa. 

Pekka Kurki

Pekka Kurki

Vanhimmiston jäsen

Pekan voit tavata kirkolla sunnuntaina hyvin. Hän on perheen isä kolmelle lapselle. 

 

missio ja arvomme 2020

Olemme sitoutuneet

Elämään todeksi Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä todeksi kaikenikäisten, ja kulttuuritaustaisten ihmisten parissa ja kautta.

Lähetyskäskyn toteuttamiseksi

Pyrimme tekemään evankeliumin tunnetuksi ympäristössä. 

Opetamme ihmisiä evankeliumin mukaiseen elämään.

Valtuutamme ihmiset menemään eteenpäin evankeliumin kanssa keskuudessamme ja keskuudestamme. 

 

 

Seurakuntamme keskeisiä arvoja

Arvojemme kautta uskomme rakentavamme hyvää seurakuntaelämää jossa jokainen voi olla kasvamassa yhä syvempään Jumalan tuntemiseen. 

Opetuslapseus

Jeesuksen seuraaminen on koko elämän kestävä oppimisen prosessi. Me olemme seurakunta jossa tunnustetaan tämä keskeneräisyys ja matkalla olo. Opetuslapseuden arvo käytännössä haastaa meitä miettimään toimintaamme aktiivisen uskon näkökulmasta. Usko ja elämä ~ erottamattomat aisaparit. Olemme alkaneet kehittämään seurakunnassa opetuslapseuden polkuja, astumalla polulle astut kasvun ja muutoksen prosessiin. Tutustu polkuun klikkaamalla kuvaa.

Yhteys

Kristittyä ei ole tarkoitettu elämää yksin. Pyrkimyksenä on että jokaisella seurakuntaan tulevalla löytyisi ihmisiä ympärille, jonka kanssa voi jakaa elämää.

Raamattu-uskollisuus

Raamattu on uskomme ylin ohje. Pyrimme opetuksessa ja elämässä elämään todeksi raamatun inhimillisen ja yliluonnollisen puolen. Raamattu on Jumalan inspiroitua sanaa, joissa jokaisella kirjoittajalla on ollut oma luonteensa mukainen sävy. 

F.A.Q.

Saattaa ehkäpä kiinnostaa… 

Uskommeko Hengen armolahjoihin? 

Kyllä, uskomme koko Jumalan ilmoitukseen myös tällä saralla. Pyrimme löytämään, käyttämään ja ylläpitämään armolahjoihin perustuvaa kulttuuria seurakunnan elämässä. Taivaallinen Isä on hyvä antaja, lahjat ovat suuri ilo ja apu uskovien elämässä, jotka toimivat myös todistuksena Jeesuksen evankeliumin totuudesta. 

Mistä seurakunta saa rahaa?

Vapaaseurakunta toimii lähes täysin n. 95% yksityisten lahjoitusten varassa. Seurakuntaa siis kannattelevat pitkälti sen omat jäsenet, uskollisuus tässäkin asiassa on hedelmällistä ja mahdollistaa seurakunnan vaikuttavan työn sen laajuudessaan. Kouvolan kaupunki tukee hieman lapsi- ja nuorisotyötä leiri- ja toiminta-avustuksin. Kiitos!

Voinko tulla, vaikken ole seurakunnan jäsen?

Seurakunnan elämään voi kaikki ihmiset tulla mukaan. Saat aivan vapaasti osallistua Jumalanpalveluksiin, ryhmien tapaamisiin ja lähes kaikkeen seurakunnan toimintaan. Päävastuu tehtävät kuitenkin hoituvat seurakuntalaisten toimesta, myös äänioikeus on vain seurakunnan jäsenillä. Olet sydämellisesti tervetullut seurakuntamme toimintaan mukaan. 

Onko vapaaseurakunta ainut ja oikea? 

Jos meren voisi täyttää hiekanjyvillä, niin silloin se saattaisi olla mahdollista. Mutta Jumala on suurempi kuin meidän käsityskykymme. Kuulumme vapaakirkolliseen perheeseen, jossa on omat luonteen lujuutensa ja heikkoutensa. Meidän ehkäpä luonteenpiirteeseen kuuluu avarasydämisyys, joka ilmenee allianssi henkenä. Toinen tärkeä piirre on ajattelullinen vapaus teologisissa kysymyksissä. Meillä saa kysyä ja kyseenalaistaa, olemme matkalla kohden syvempää ymmärrystä totuudesta. 

Miten pääsee mukaan?

Tuleppa kokoukseen ja nappaa vaikka pastoria hihasta. Katsotaan mikä voisi olla sinun paikkasi seurakunnan elämässä. 

Kristillinen seurakuntako?

Ehdottomasti. Jaamme mm. yhteisen uskontunnustuksen kristillisten seurakuntien kanssa. Teemme myös paikallisesti laajaa yhteistyötä seurakuntien ja kristillisten järjestöjen kanssa. 

SOITA, LAITA MAILIA, TULE KÄYMÄÄN!