SEURAKUNTIEN YHTEYS

NE JOTKA HALUAVAT, LÖYTÄVÄT KEINOT...
ISÄ MEIDÄN RUKOUSILLAT KLO 18.00

YHTEISET TAPAHTUMAT

TERVETULOA MUKAAN!

OLAVIN SANA SYKSYLLE 2020 Walesilainen raamatunopettaja, tohtori Martyn Lloyd-Jones on sanonut. ”Ei ole suurempaa virhetulkintaa kristillisestä sanomasta kuin se, että se tarjoaa helppoa elämää ilman vaikeuksia ja taisteluita…ennemmin tai myöhemmin jokainen uskova huomaa, että kristityn elämä on taistelukenttä, ei leikkikenttä.”

Millaiset aseet meillä siinä taistelussa? Siitä kertoo mm. Efesolaiskirje 6:10-20. Mielenkiintoisen näkökohdan antaa myös Nicky Gumpel, kun hän kirjoittaa, että meillä on kolme asetta; rukous, evankeliumi ja yhteys.  Ensinnäkin meillä on mahtava rukouksen ase. Sitä käytettiin Suomen pelastamiseksi sodan vuosina ja saatiin nähdä ihmeitä. Rukouksen aseen käytöstä on Raamattu täynnä esimerkkejä. Mooses nousi Jumalan eteen kansan puolesta ja Jumala kuuli ja auttoi. Paavali pyysi seurakunnilta. ”Sitten vielä, veljet, rukoilkaa meidän edestämme, että Herran sana nopeasti leviäisi ja tulisi kirkastetuksi muuallakin niin kuin teidän keskuudessanne,” 2Tess 3:1

Toiseksi meillä on evankeliumin ja Jumalan Sanan ase. Meidän mielemme on taistelukenttä. Siellä käydään kovimmat taistelut. Hengellisen taistelun keskuksessa on meidän mielemme. Evankeliumin ihmeellinen lupaus on. ”2 Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.” 1 Joh 2:2 Mutta myös. ”2 Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” Room 12:2. Taistelua käydään, ei vain henkilökohtaisella tasolla, vaan siinä kulttuurissa, jossa elämme. Ennen kaikkea sanoma Jeesuksesta Kristuksesta on se, joka voi muuttaa mielen ja myös kulttuurin. Se on maailman voimallisin sanoma. Se on elämää muuttava. Se on kulttuuria muuttava. Se on maailmaa muuttava.

Kolmanneksi meillä on yhteyden ase. Jeesus rukoili omiensa puolesta. ”20 Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden edestä, vaan myös niiden edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun, 21 että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.” Joh 17:20,21 Yhteydessä ja rakkaudessa on voima. Ilmestyskirjassa kerrotaan, miten suuri joukko kaikista kansoista oli tullut Jumalan valtaistuimen eteen ylistämään yhdessä Häntä. Tervetuloa siis Isä meidän rukousiltoihin.

Työryhmän puolesta

Olavi Mäki-Patola

ISÄ MEIDÄN - KRISTITTYJEN YHTEISEN RUKOUKSEN ILLAT

Tausta:

1. Keväällä 2016 Kymenlaaksossa oli Mahdollisuus muutokseen kampanja. Silloin meillä oli kokoaikainen rukousrinki kampanjan puolesta. Kampanjan loputtua jäi vahvana elämään ajatus jatkaa yhteistä rukousta eri seurakuntien ihmisten kanssa, kuten oli kampanjassakin tehty. Kampanjan jälkeen se ei kuitenkaan toteutunut mutta monen mieleen jäi kaipuu ja siemen yhteisen rukouksen jatkamiseksi ja nimenomaan siksi, että evankeliumi sai jalansijaa Kymenlaaksossa ja ihmiset alkaisivat etsiä Jumalaa ja löytäisivät Hänet.
  2. Joulukuussa 2017 tehtiin Pohjois-Kymenlaaksosta retki Turun Kristuspäivään. Jo menomatkalla bussissa nousi vahvana ajatus siitä, että tarvitsemme yhteistä rukousta oman maamme ja oman alueemme puolesta. Kristuspäivässä se vain vahvistui. Jumalan apua me totisesti tarvitsemme. Pääministeri Sipilä toi valtiovallan tervehdyksen Kristuspäivään. Hän luki myös Kyösti Kallion sodanaikaisen rukouksen maamme puolesta. Vaikka rukous on sodanajan rukous, miten ajankohtainen se on tänä päivänä, kun ajattelemme omaa isänmaatamme.

”Kyösti Kallion rukous” itsenäisyyspäivänä 6.12.1939.

Taivaallinen Isämme, katso armossasi kansamme puoleen. Sinä olet luonut sen ja rakastat sitä.

Sinä näet että se on mitä suurimmassa vaarassa. Siksi rukoilemme Sinua: Herra, auta meitä hädässämme äläkä anna meidän hukkua. Lahjoita kääntymys synnin ja laittomuuden tieltä, jotka johtavat kansamme tuhoon. Herra, armahda meitä. Herra Jeesus Kristus, ilman sinua olemme voimattomia hävittäviä voimia vastaan, jotka tulivat kansamme yli ja myrkyttävät sen. Siksi me kerskaamme Sinun voitostasi pahuuden henkiolentoja vastaan, joiden vaikutukset ovat joka päivän sanoin ja kuvin julkisuudessa nähtävissä. Herra sinä olet Golgatan ristillä voittanut pimeyden vallat. Niiden täytyy väistyä myös tänään, koska ylistämme sinun nimeäsi niiden ylitse. Tähän me uskomme, sillä Sinä voit myös meidän aikanamme varjella ihmiset saatanalliselta eksytykseltä. Herra armahda meitä. Auta meitä Pyhän Henkesi kautta ryhtymään omassa elämässämme taisteluun syntiä vastaan ja olemaan kestäviä loppuun asti. Tee meidät kansamme keskellä merkiksi Sinun vapauttavasta armostasi.

Täytä meidät niin Sinun rakkaudellasi, että me tulemme kuuliaisiksi Sinun käskyillesi. Rakkautesi olkoon meissä se voima, joka voittaa pimeyden vallat kansassamme. Herra Jeesus Kristus, kaiken voimme sinun kauttasi, siihen me uskomme.

Armahda meitä. Aamen.